Fondsen & Informatiemanagement, Datamanagement

Team Data & Zorgfinanciering
Het team Data & Zorgfinanciering beheert de data die het Zorginstituut nodig heeft om zijn taken goed uit te kunnen voeren. Hieronder valt de opslag, verwerking, verrijking, vernietiging, ontsluiting en kwaliteitscontrole van data. Daarnaast zijn we uitvoerder en adviseur voor 3 financieringsinstrumenten in de zorg. Met het risicovereveningsmodel verdelen we de premiegelden voor de Zvw onder de zorgverzekeraars. Met het model voor de beheerskosten van de Wlz geven we zorgkantoren een vergoeding voor hun eigen kosten. Én we zijn uitvoerder van een aantal subsidieregelingen. Het team bestaat uit econometristen, gezondheidseconomen, data scientists, data-analisten en data engineers. Ons gezamenlijke doel? Goede en passende zorg voor alle mensen in Nederland. Dat doen we door onze taken effectief en efficiënt uit te voeren. Daarbij is veel ruimte voor initiatief, doorgroeimogelijkheden en het verkennen van onze grenzen. Samen zetten we in op een gezond en datagedragen zorgstelsel.

Zorginstituut Nederland

VAN GOEDE ZORG VERZEKERD

Wij zoeken een Adviseur Data

Het team Data & Zorgfinanciering zoekt een nieuwe collega! Ben jij nauwkeurig, werk je gestructureerd en ben je communicatief sterk? Wil je een bijdrage leveren om de informatievoorziening van het Zorginstituut Nederland verder te professionaliseren? Dan maken wij graag kennis met je.

Over het team

In team Data & Zorgfinanciering zorgen we voor het vergaren, beheren, delen, bewaren en vernietigen van alle gegevens die nodig zijn om de taken van het Zorginstituut te kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn we uitvoerder en adviseur voor 3 financieringsinstrumenten in de zorg. Met het risicovereveningsmodel verdelen we de premiegelden voor de Zvw onder de zorgverzekeraars. Met het model voor de beheerskosten van de Wlz geven we zorgkantoren een vergoeding voor hun eigen kosten. Én we zijn uitvoerder van een aantal subsidieregelingen. Het team bestaat uit econometristen, gezondheidseconomen, data scientists, data analisten  en data engineers. Ons gezamenlijke doel? Goede en passende zorg voor alle mensen in Nederland. Dat doen we door onze taken effectief en efficiënt uit te voeren. Daarbij is veel ruimte voor initiatief, doorgroeimogelijkheden en het verkennen van onze grenzen. Zo zetten we samen in op een gezond en datagedragen zorgstelsel.

Wat ga je doen?

Als adviseur data speel je een cruciale rol in het professionaliseren en naar een hoger niveau tillen van onze datamanagementprocessen. In de rol van (strategisch) adviseur, projectleider en datamanagement-specialist draag je direct bij aan onze missie.

Je pakt proactief knelpunten en risico's in onze huidige processen aan, met als doel een optimaal functionerende informatievoorziening. Hierbij implementeer je de Plan-Do-Check-Act cyclus om continue verbetering te waarborgen. In nauwe samenwerking met zowel interne als externe belanghebbenden, en vooral met het team CIO Office, werk je aan de verdere ontwikkeling en implementatie van onze datastrategie. Dit omvat het waarborgen van datakwaliteit en -integriteit, evenals het garanderen van dataveiligheid.

Ons team datamanagement richt zich op het behalen van concrete resultaten en het toevoegen van waarde aan datastromen. Je onderhoudt contacten met gegevensleveranciers en meet de kwaliteit van deze datastromen.

Je bent een sleutelfiguur in het team, bevordert kennisdeling en coacht medewerkers. Tevens vertegenwoordig je team datamanagement op belangrijke onderwerpen zoals security, data governance, compliance en privacy in relatie tot datamanagement.

 

Jouw profiel

Wij vragen van jou:

 • Je hebt minimaal academisch werk- en denkniveau en een opleiding in een relevant vakgebied, zoals informatica of informatiemanagement;
 • Je hebt 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van datamanagement met kennis van DAMA DMBOK;
 • Je kunt analytisch denken; je bent in staat om complexe problemen op te lossen door deze vanuit verschillende invalshoeken te analyseren;
 • Je toont eigenaarschap; je neemt verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het werk van begin tot eind;
 • Je bent communicatief vaardig; je onderzoekt de wensen van de klant en schakelt met stakeholders over de oplossingen van problemen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wij bieden jou

 • Een maatschappelijk waardevolle functie voor 36 uur per week met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, dan krijg je daarna een vast dienstverband.
 • Een salaris tussen € 4.691,71 en € 6.907,67 bruto per maand (schaal 12 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,5% van je salaris, dat het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering bevat. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets voor woon-werkverkeer, bedrijfsfitness of een werkgerelateerde opleiding.
 • Flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 28 vakantiedagen, aantrekkelijke verlofregelingen en een ABP-pensioenvoorziening.
 • De mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Hiermee kan je de uren die je wekelijks meer maakt flexibel inzetten als verlofuren op een ander moment.
 • Een laptop en telefoon.
 • Hybride werken, waarbij ons werk leidend is. Daarbinnen heb je de ruimte om te kiezen waar en wanneer jij je werk doet. Hierover ga je in gesprek met jouw team.
 • Een vergoeding van reiskosten (of een thuiswerkvergoeding) conform CAO Rijk.
 • Een goede thuiswerkinrichting.
 • Toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • En meer mogelijkheden die je mag verwachten van een goede werkgever.

Solliciteren

Word jij onze adviseur data? Leuk! Deze vacature staat open tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden. De gesprekken vinden tussentijds plaats. Daar kun je alvast rekening mee houden in je agenda. Voor deze vacature vragen we je om alleen je cv te uploaden. Daarnaast stellen we je drie vragen. De antwoorden op deze vragen zien we als jouw motivatie(brief). Wij hechten waarde aan een diverse en inclusieve organisatie en willen op deze manier zo objectief mogelijk selecteren.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johan Visser, manager Data & Zorgfinanciering (06-41685221). Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Wouter Neuhaus, corporate recruiter (06-81026767).

Over Zorginstituut Nederland

Wij zoeken regelmatig bevlogen mensen die een bijdrage aan ons werk willen leveren, want de opgave voor de toekomst is groot: we worden ouder, er is minder zorgpersoneel, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Dat vraagt om scherpe en ingewikkelde keuzes. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan en geeft over deze onderwerpen advies aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Onze belangrijkste taak is het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Dit doen we voor én namens iedereen in Nederland. Zodat we allemaal – jong of oud, arm of rijk, gezond of ziek – goede zorg kunnen krijgen wanneer we die nodig hebben.

Wij hebben veel contact met de wereld om ons heen. Van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgprofessionals tot wetenschappers, patiëntenorganisaties en apothekers. We zijn sterk in beweging en volgen een duidelijke strategische koers. Er werken ruim 500 mensen vanuit huis én op ons mooie kantoor in Diemen.

Diverse en inclusieve organisatiecultuur

De kernwaarden van het Zorginstituut zijn doortastend, omgevingsbewust en betrouwbaar. Wij werken continu aan een organisatiecultuur waarin diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal staan, een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Nieuwsgierig? Ga naar onze website voor meer informatie: www.zorginstituutnederland.nl/over-ons/werken-bij-het-zorginstituut

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Gewenste startdatum zo spoedig mogelijk
Salaris • Een salaris tussen € 4.691,71 en € 6.907,67 bruto per maand (schaal 12 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding.
Aantal posities 1
Uren 36
Plaats Diemen
Provincie Noord-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2024/58
Contact
 • Johan Visser, +31641685221
 • Wouter Neuhaus, +31681026767
Gepubliceerd 24-06-2024
Uiterste datum 31-10-2024
Solliciteren

Links delen

Terug naar vacatures