Bedrijfsdiensten, Servicecentrum

Zorginstituut Nederland

VAN GOEDE ZORG VERZEKERD

 

Informatiespecialist

Het Servicecentrum zoekt een nieuwe collega in het team Documentaire Informatievoorziening (DIV). Ben jij de drijvende kracht achter de toekomst van informatiebeheer? Heb jij een passie voor gegevens, innovatie en vooruitgang en wil jij eraan bijdragen dat iedereen in Nederland toegang heeft tot goede passende zorg, nu en in de toekomst? Dan maken we graag kennis met je.

 

Over het team
Het Servicecentrum vormt het kloppende hart van onze organisatie, waar alle aderen van dienstverlening samenkomen. Wij ondersteunen leidinggevenden, projecten en medewerkers op het gebied van facilitaire zaken, basis ICT-dienstverlening en werkplekautomatisering, informatiebeheer, contractmanagement en projectmatig werken en procesmanagement. Ook de frontoffice valt onder dit team. Het team Servicecentrum bestaat uit 20 enthousiaste en diverse professionals. De sfeer is informeel. We kennen elkaar, weten van elkaar wat we doen en helpen elkaar waar nodig. Je werkt binnen het subteam Documentaire Informatievoorziening samen met 3 vaste collega’s. Met regelmaat werken we samen op kantoor aan diverse vraagstukken en hebben we een teamoverleg en er zijn ruime mogelijkheden om digitaal (samen) vanuit huis te werken.

 

Wat ga je doen?
Het Zorginstituut maakt een organisatorische transformatie door in het beheer van digitale informatie. Als informatieprofessional ben jij een essentiële schakel in deze transformatie. Dit doe je samen met drie gedreven collega’s. Samen voeren jullie het plan Duurzame Digitale Informatiehuishouding (DDI) uit binnen de informatiesystemen van het Zorginstituut. Vanuit jouw kennis van de actuele wettelijke eisen binnen informatiebeheer geef jij advies over de informatiehuishouding. Daarnaast selecteer, beoordeel en verwerk je informatie op bewaren of vernietigen en draag je bij aan de uitvoering daarvan. Ook neem je actief deel aan werkgroepen die zich richten op het ontwikkelen en implementeren van informatiebeheer en de daarbij behorende tools. 

 

Jouw profiel

Wij vragen van jou:

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met informatievoorziening (digitale informatie- en archiefsystemen);
 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau;
 • Basiskennis van de Archiefwet is een pré;
 • Voortgangscontrole: je bewaakt en controleert de voortgang van activiteiten of taken;
 • Je werkt proactief;
 • Je werkt analytisch;
 • Je werkt klantgericht.

 

Wij bieden jou

 • Een maatschappelijk waardevolle functie voor 32-36 uur per week met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, dan krijg je daarna een vast dienstverband.
 • Een salaris tussen € 2.902,24 en € 3.896,00 bruto per maand (schaal 8 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding. Er komt een salarisverhoging bij per 1 januari 2024 (1,5%).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris, dat het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering bevat. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets voor woon-werkverkeer, bedrijfsfitness of een werk gerelateerde opleiding.
 • Flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 28 vakantiedagen, aantrekkelijke verlofregelingen en een ABP-pensioenvoorziening.
 • De mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Hiermee kan je de uren die je wekelijks meer maakt flexibel inzetten als verlofuren op een ander moment.
 • Een laptop en telefoon.
 • Hybride werken, waarbij ons werk leidend is. Daarbinnen heb je de ruimte om te kiezen waar en wanneer jij je werk doet. Hierover ga je in gesprek met jouw team.
 • Een vergoeding van reiskosten (of een thuiswerkvergoeding) conform CAO Rijk.
 • Een goede thuiswerkinrichting.
 • Toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • En meer mogelijkheden die je mag verwachten van een goede werkgever.

 

Solliciteren

Word jij onze nieuwe Informatiespecialist? Je kunt solliciteren tot en met maandag 27 november 2023. De gesprekken vinden plaats op donderdag 30 november 2023. Daar kun je alvast rekening mee houden in je agenda. We zien je sollicitatie graag tegemoet! Voor deze vacature is het uploaden van een motivatiebrief niet vereist. Vermeld dit in het invulveld.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Westra, manager Servicecentrum (06-11536635 en/of awestra@zinl.nl). Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Wouter Neuhaus, corporate recruiter (06-81026767).

 

Werken bij Zorginstituut Nederland

Onze belangrijkste taak is het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering voor iedereen in Nederland. Zodat we allemaal – jong of oud, arm of rijk, gezond of ziek – goede zorg kunnen krijgen wanneer we die nodig hebben. De opgave voor de toekomst is groot: we worden ouder, er is minder zorgpersoneel, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,8 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

 

De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

 • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
 • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
 • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
 • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
 • Uitvoeren van de risicoverevening.

Wij hebben veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (-verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister van VWS. Er werken ruim 500 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

Meer informatie over het Zorginstituut kun je vinden op onze website: www.zorginstituutnederland.nl/over-ons/werken-bij-het-zorginstituut

 

Organisatiecultuur van het Zorginstituut

Het Zorginstituut staat voor verbinden, inspireren en richting geven. Wij werken aan een organisatiecultuur waarin diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal staat. Wij geloven dat talent zich veilig kan ontwikkelen door ruimte te bieden aan de verschillen van mensen. Wij werken continu aan een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Een salaris tussen € 2.902,24 en € 3.896,00 bruto per maand (schaal 8 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding. Er komt een salarisverhoging bij per 1 januari 2024 (1,5%).
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Diemen
Provincie Noord-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/19
Contact
 • Annemieke Westra, +31611536635
 • Wouter Neuhaus, 06-81026767
Gepubliceerd 03-11-2023
Uiterste datum 27-11-2023

Terug naar vacatures